Emotie = moeite

Tjonge, wat een week. Mijn kop zit vol met emoties. Mijn gezondheid, het overlijden van Kasper, school, werk… Mijn arme hoofd vraagt zoveel energie dat mijn lijf er moe van wordt. Mijn lijf wil s ‘nachts slapen maar mijn hoofd is druk bezig. Het heeft moeite om tot rust te komen.

Zou het toeval zijn dat als je de letters van ‘emotie‘ door elkaar mikt, je het woord ‘moeite‘ krijgt? Tijd lijkt moeite te hebben om voor uit te gaan.

Triade en Opa gaat weer naar school

Ik bedenk me net  dat ik op de site nog helemaal niets over mijn (nieuwe) werkgever Triade heb gemeld. Dat komt natuurlijk ook omdat ik een hele tijd niets geblogd heb. Ik was de blog-lust even kwijt. Maar nu is het er weer.

Triade dus… Een zorginstelling in Flevoland. “Een zorginstelling? ” hoor ik mensen fluisteren. “Maar Ruud was toch van de ICT en de houtbewerking?” Dat klopt! Ik heb een echte keiharde carrièreswitch gemaakt. In de IT kwam ik niet echt meer aan de bak en ik had het er niet meer zo naar mijn zin. Werken met mensen met een bewerking kwam op mijn pad en ik moet zeggen dat ik het een openbaring vind. Had ik veel eerder moeten gaan doen.

Een ander nieuwtje… Opa gaat ook weer naar school. Bij de nieuwe baan hoort een MBO4 opleiding tot Medewerker Maatschappelijke Zorg. Elke dinsdag dus weer naar school. Ik volg mijn opleiding op het Landstede College in Harderwijk. Ik ben tot nu toe één keer met de bus gegaan. Daar zat ik als 56 jarige in een bus die verder afgeladen was met mbo-ertjes. Ik voelde me wel een beetje opgelaten.

De studie verloopt voorspoedig en ik vind het erg leuk. Dit komt met name omdat ik in een groep zit met allemaal lotgenoten. Ik ben niet eens de oudste in de groep. De opleiding wordt gegeven volgens het principe van de Care Academy Veluwe, google dat maar eens. Het belangrijkste principe daarbij is dat je eigenlijk zelf je hele studie bepaalt. Je weet waar je straks op geëxamineerd wordt en je maakt zelf een plan hoe je die kennis vergaart. Veel kun je aantonen/leren op je eigen werkvloer. Voor Nederlands en rekenen heb ik al ontheffing gekregen, die lessen hoef ik dus niet meer te volgen. In december hoop ik ook de ontheffing voor Engels te krijgen. Ik heb me voorgenomen om de studie binnen een jaar af te ronden. Of dat gaat lukken…?

 

 

 

Weer gestopt!

Sylvia en ik zijn weer gestopt met roken. Ik gebruik nu een een e-smoker om mij door de dag te knokken. Nu nog met een laag nicotine gehalte, maar binnenkort alleen een smaakje.

Sylvia is pas echt stoer. Zij knokt zich door de moeilijke momenten met haar fly lady routines en diamond painting.

Zodra haar eerste kunstwerk klaar is zal ik een foto op de site zetten.

Stoppen en beginnen!

In verband met ons stoppen met roken en omdat Sylvia ernstig aan haar cholesterol en gewicht moet werken van de dokter willen we meer gaan bewegen. Natuurlijk is gewoon wandelen en fietsen al prima, maar eigenlijk willen we thuis ook meer kunnen doen. Maar ja, de centen…

Daarom via marktplaats een hometrainer gekocht voor €17,50. Moet alleen nog even zien dat ik hem ophaal.  Ik bedoel…  we richten gewoon onze eigen fitness ruimte in. Want naar de sportschool gaan hebben we al eens geprobeerd, dat is niet “ons ding”. We hebben liever iets meer privacy, in ieder geval tot we het lichaam van een god hebben. Dat heb ik natuurlijk nu al, het is alleen zo jammer dat het Boeddha is.

 

Stoppen 4

Dag 8. Dit was de dag bij onze vorige stop poging waarop het mis ging. Dat was de dag van het ongeluk met Zappa. Gelukkig hebben we vandaag niet zulke ellende mee gemaakt. Het gaat goed. Morgen spreken we officieel van een nieuw record, maar nu zijn we al langer gestopt dan ooit te voren. En we gaan nog door… met stoppen.

Stoppen 3

Dag 7! Het idee dat ik nooit meer zal roken voelt onwerkelijk, maar toch neem ik mezelf voor dat ik het nooit meer ga doen. Een ander stemmetje in mijn hoofd zegt dan direct “Ja, ja, dat zullen we nog wel eens zien…”. Ik druk dat stemmetje gelijk de kop in, maar toch komt het steeds weer terug. Vooral als de spanning wat op loopt.

Gisteren en vandaag bezig geweest met de logeerkamers. We hebben twee bedden op de kop getikt en geplaatst. Voor mijn gevoel ben ik ontzettend druk en goed bezig maar soms gaat het niet zo als ik wil of hoop. Daar voel ik me dan weer gefrustreerd om. “Nou…” Zegt het stemmetje, “Ik weet wel een oplossing!” “HOUD JE KOP!” Zegt mijn gezonde verstand. “Oké, maar als je een oplossing wil dan weet ik die wel…”

Ik denk dat ik zo maar weer even naar de schuur ga. Even ergens heel hard op slaan of gewoon een stuk hout op de zaagmachine helemaal aan gort zagen. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Stoppen 2

Dag 3. Gisteren had ik het moeilijk, vandaag heeft Syl een zwaar moment. We moeten oppassen dat we niet gaan compenseren met dingen waar we later spijt van krijgen. We hebben beide de neiging om malle aankopen te gaan doen. Impuls gedrag. We slepen elkaar er doorheen!