Gehakt

Misschien hebben jullie de afgelopen dagen gezien dat de site gehackt is door “HackeD By TeaM_CC :: 0x0 WAS HERE”. 

Ik wil TeaM_CC :: 0x0 hartelijk bedanken voor het mij attent maken op een beveiligingsprobleem. Dit is gewoon een privé website die ik gebruik voor wat normale dingetjes. Ik begrijp niet goed wat voor belang je er bij hebt om mijn site te hacken. Ik beschouw het maar als een stukje dienstverlening om mij attent te maken op de kwetsbaarheid.

Ik vindt dat ze deze methodiek veel meer moeten toepassen. Enkele praktische voorbeelden:

  • Iemands fiets jatten om hem er op attent te maken dat fietsen jatbaar zijn.
  • Bij iemand inbreken om hem op de kwetsbaarheid van zijn sloten te attenderen.
  • Iemand in elkaar slaan om hem er op te attenderen dat hij een risico loopt.
  • Iemand verkrachten om kenbaar te maken dat de kans bestaat dat hem dit kan overkomen.
  • Iemand om zeep helpen om hem te waarschuwen dat hij vermoord kan worden.

Klinkt het een beetje raar? Denk je dat ik een zieke geest heb? Hmmm… misschien wel. Maar wees gerust, volgens TeaM_CC::0x0 is dit de norm. Het is heel normaal om eigendommen van anderen te schenden, te bekladden en voor wat voor doel dan ook te gebruiken.

Maak je niet ongerust. Ik zal zulke dingen nooit doen. TeaM_CC::0x0 echter…. Ik vermoed dat er in plaats van hersenen geha(c)kt in zijn schedel zit.

Stoppen en beginnen!

In verband met ons stoppen met roken en omdat Sylvia ernstig aan haar cholesterol en gewicht moet werken van de dokter willen we meer gaan bewegen. Natuurlijk is gewoon wandelen en fietsen al prima, maar eigenlijk willen we thuis ook meer kunnen doen. Maar ja, de centen…

Daarom via marktplaats een hometrainer gekocht voor €17,50. Moet alleen nog even zien dat ik hem ophaal.  Ik bedoel…  we richten gewoon onze eigen fitness ruimte in. Want naar de sportschool gaan hebben we al eens geprobeerd, dat is niet “ons ding”. We hebben liever iets meer privacy, in ieder geval tot we het lichaam van een god hebben. Dat heb ik natuurlijk nu al, het is alleen zo jammer dat het Boeddha is.

 

Stoppen 4

Dag 8. Dit was de dag bij onze vorige stop poging waarop het mis ging. Dat was de dag van het ongeluk met Zappa. Gelukkig hebben we vandaag niet zulke ellende mee gemaakt. Het gaat goed. Morgen spreken we officieel van een nieuw record, maar nu zijn we al langer gestopt dan ooit te voren. En we gaan nog door… met stoppen.

Stoppen 3

Dag 7! Het idee dat ik nooit meer zal roken voelt onwerkelijk, maar toch neem ik mezelf voor dat ik het nooit meer ga doen. Een ander stemmetje in mijn hoofd zegt dan direct “Ja, ja, dat zullen we nog wel eens zien…”. Ik druk dat stemmetje gelijk de kop in, maar toch komt het steeds weer terug. Vooral als de spanning wat op loopt.

Gisteren en vandaag bezig geweest met de logeerkamers. We hebben twee bedden op de kop getikt en geplaatst. Voor mijn gevoel ben ik ontzettend druk en goed bezig maar soms gaat het niet zo als ik wil of hoop. Daar voel ik me dan weer gefrustreerd om. “Nou…” Zegt het stemmetje, “Ik weet wel een oplossing!” “HOUD JE KOP!” Zegt mijn gezonde verstand. “Oké, maar als je een oplossing wil dan weet ik die wel…”

Ik denk dat ik zo maar weer even naar de schuur ga. Even ergens heel hard op slaan of gewoon een stuk hout op de zaagmachine helemaal aan gort zagen. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Stoppen 2

Dag 3. Gisteren had ik het moeilijk, vandaag heeft Syl een zwaar moment. We moeten oppassen dat we niet gaan compenseren met dingen waar we later spijt van krijgen. We hebben beide de neiging om malle aankopen te gaan doen. Impuls gedrag. We slepen elkaar er doorheen!

Ik ben tegenwoordig gek op boxen

Ik heb weer wat nieuws ontdekt om te knutselen… boxjes en kistjes. Na een paar probeerseltjes hier mijn eerste boxje. Voor Sylvia natuurlijk.

img_20161128_194538

img_20161128_194639De wandjes van steigerhout met tandverbindingen aan elkaar gemaakt. De bodem en de top van hardhout multiplex bewerkt met ijzer/azijn om het te vergrijzen. Langs de randen rondom een hardhouten inlay gemaakt en op de top een inlay met koperdraad. Daarna behandeld met gekookte lijnzaadolie om de nerf en accenten naar boven te halen.

Dat ijzer/azijn is een leuk goedkoop trucje om hout snel te verouderen. Je neemt een jampot die vul je met de goedkoopste witte azijn die je kan vinden en daar mik je ijzer in. Geen roestvrij staal, maar gewoon ijzer. Ijzeren schuursponsjes werkt het best, maar oude spijkers en schroeven gaat ook, het duurt alleen wat langer. Dit laat je een paar dagen staan en af en toe even schudden. Na een paar dagen is de azijn paars-bruin geworden. Je smeert dit op het blanke hout, laat het intrekken en drogen. Als je dan na een dagje kijkt zal je zien dat het hout er ouder en grijzer uit ziet. Als je het daarna met olie behandeld krijg je prachtige nerven en structuren. Kost bijna niets en geeft een prachtig resultaat. Alleen zolang het nog niet droog is een beetje zure lucht…

Knutselen en een LAStig vraagje.

Het is weer een tijdje stil geweest op mijn blogje. Te veel dingen aan mijn hoofd die ik niet wil delen en druk met knutselen.

Zo heb ik eindelijk de knikkerbaan van Tobias afgemaakt en een klikokast met houtopslag voor een kennis gemaakt. (Kijk voor foto’s onderaan op RMB Houtidee) Die klikokast heb ik met gekookte lijnzaad olie bewerkt. Het hout wordt dan iets donkerder, maar de nerfstructuur komt prachtig tot leven. Nadeeltje is dat ik het in verband met het weer binnen moest laten drogen, de hele kamer ruikt nu naar de olie.

Op YouTube snuffel ik vaak naar leuke dingen, handige “jigs” en goede ideeën voor mijn “werkplaatsje”. Een van mijn favorieten is Izzy Swan. Die man heeft een heel andere kijk op de manier waarop je met hout om kan gaan. Ook Matthias Wandel is er zo eentje. Die maakt zijn eigen houtbewerkingsmachines.

Ik kom ook veel leuke dingen tegen die je met pallet hout kan maken, alleen die pallets zijn vaak zo moeilijk te slopen. Daar hebben ze iets op gevonden, een zogenaamde palletbreker. Die moet je zelf maken, van staal. Zie het plaatje.

palletbreker-lassenNou heb ik zelf geen lasapparaat en kan bovendien niet lassen ook. Dat is LAStig! Dus… ik ben op zoek naar iemand die wel een lasapparaat heeft en ook nog weet hoe je zo’n ding moet gebruiken. Heb jij zo iemand in je kenniskring? Zou je dan eens een balletje op kunnen gooien of hij/zij zo’n palletbreker voor me wil maken en wat dat dan moet kosten.

 

Pallets kom ik genoeg tegen. Ik laat ze altijd liggen omdat ik er eigenlijk niks mee kan. Ik denk wel altijd: “zonde van dat hout, ik zou daar leuke dingen mee kunnen doen…”. Als ik zo’n palletbreker heb dan kan ik mijn hout voorraad gratis aanvullen en nog meer leuke spullen maken. Wie helpt me?