Gehakt

Misschien hebben jullie de afgelopen dagen gezien dat de site gehackt is door “HackeD By TeaM_CC :: 0x0 WAS HERE”. 

Ik wil TeaM_CC :: 0x0 hartelijk bedanken voor het mij attent maken op een beveiligingsprobleem. Dit is gewoon een privé website die ik gebruik voor wat normale dingetjes. Ik begrijp niet goed wat voor belang je er bij hebt om mijn site te hacken. Ik beschouw het maar als een stukje dienstverlening om mij attent te maken op de kwetsbaarheid.

Ik vindt dat ze deze methodiek veel meer moeten toepassen. Enkele praktische voorbeelden:

 • Iemands fiets jatten om hem er op attent te maken dat fietsen jatbaar zijn.
 • Bij iemand inbreken om hem op de kwetsbaarheid van zijn sloten te attenderen.
 • Iemand in elkaar slaan om hem er op te attenderen dat hij een risico loopt.
 • Iemand verkrachten om kenbaar te maken dat de kans bestaat dat hem dit kan overkomen.
 • Iemand om zeep helpen om hem te waarschuwen dat hij vermoord kan worden.

Klinkt het een beetje raar? Denk je dat ik een zieke geest heb? Hmmm… misschien wel. Maar wees gerust, volgens TeaM_CC::0x0 is dit de norm. Het is heel normaal om eigendommen van anderen te schenden, te bekladden en voor wat voor doel dan ook te gebruiken.

Maak je niet ongerust. Ik zal zulke dingen nooit doen. TeaM_CC::0x0 echter…. Ik vermoed dat er in plaats van hersenen geha(c)kt in zijn schedel zit.

Een gedachte over “Gehakt

 1. Sander Bol

  Het verschil met (in het minst overtrokken voorbeeld) het stelen van een fiets is dat jouw fiets er daarna niet op eigen houtje vandoor gaat om willekeurige voorbijgangers aan te rijden of zelfstandig andere fietsen begint te stelen. Een kwetsbare site kan eenvoudig misbruikt worden om bezoekers van je site malware te serveren, of aanvallen op andere sites in gang te zetten.

  Natuurlijk is de methodiek van deze scriptkiddies/defacers niet goed te praten, een privébericht met een waarschuwing zou een veel gezondere aanpak zijn… maar het onderstreept maar weer eens het belang van het up-to-date houden van je software. Niet alleen op je eigen PC, maar ook op de server.

  Succes met de sollicitaties komende dagen! Liefs, Sander & Daantje 🙂

  Reageren

Reageer eens als je durft....