Update 2

De tweede update is een stuk minder leuk. We hebben afscheid moeten nemen van Hunter. We wilden voorkomen dat hij in een asiel geplaatst zou worden. Bij de dierenarts hebben we een postertje opgehangen en we kregen daar de tip dat er een facebook pagina voor herplaatsing voor Friese Stabijs zou zijn. Na wat speurwerk heb ik die gevonden.

Die pagina wordt beheerd door de stichting Zino. Na contact gemaakt te hebben kreeg ik een intake formulier en al snel stond er een leuke oproep voor Hunter op facebook. Er kwamen al snel reacties. We konden kiezen uit drie kandidaten. We hebben onze keus laten vallen op een familie uit Arnhem.

Vervolgens hebben we een kennismaking gepland. De potentiële nieuwe baasjes kwamen hierheen en we zijn samen met Hunter naar het Zuigerplasbos gegaan. Hunter ging helemaal uit zijn stekker. Rennen, blaffen, springen en gek doen. We maakten ons eigenlijk een beetje zorgen. Hij maakte nou niet direct een goede eerste indruk. De nieuwe bazin was echter vrijwel direct verkocht, de nieuwe baas vroeg zich af of zoveel energie wel goed samen zou gaan met hun 11 jarige hond.

Eenmaal thuis kalmeerde Hunter gelukkig. Toen we met zijn allen aan de koffie zaten liet Hunter zien dat hij wel opgevoed is. Lekker rustig, een beetje slijmen bij de nieuwe baas. Dat werkte uitstekend. Ook de baas ging overstag. We besloten dat ze Hunter een weekend mee zouden nemen als proef. Zaterdag belde ze al dat het fantastisch ging en zondag avond lieten ze weten dat ze Hunter wilden houden. Hij had al een eigen plekje op hun bank veroverd, gedroeg zich keurig opgevoed en kon het prima vinden met hun oude hond.

Dat was even een emotioneel moment. Je realiseert je dan dat het definitief is. Weg is die eigenwijze haarbal. Het valt gelijk op dat het stiller is in huis. Het is voor ons wel een goed gevoel dat hij een fijne nieuwe plek gevonden heeft en niet naar een asiel hoefde. Maar toch… we missen hem vreselijk.

Reageer eens als je durft....