Ik heb het licht gezien…

Zoals beloofd… daar is ie dan! Het bedlampje!

IMG_20160317_141503

De latjes op het kapje variëren een klein beetje in dikte, hierdoor krijgt het doorschijnende licht een speels effect. Doordat de latjes zo dun zijn zijn ze buigbaar en kan ik ze een beetje rond op de houten cirkels plakken.

Als ik ze weer moet maken dan heb ik van deze proefexemplaren een paar goede lessen geleerd. Als eerste ga ik zorgen dat het houtblokjes waar ik de latjes van zaag vooraf op lengte zijn, dat scheelt een boel knippen. Verder ga ik zorgen dat die houtblokjes eerst goed vlak zijn, dan sluiten de latjes mooier aan. Nu heb ik de latjes eerst met knijpers vast gezet en daarna een touwtje om het geheel gedaan wat ik op spanning bracht om het geheel goed vast te drukken. Volgende keer maak ik een mal waar ik de laatjes in kan steken en dan een knelring er om heen om ze vast te knellen terwijl de lijm droogt.

Ook maak ik mallen om de diverse onderdelen makkelijk uit te kunnen frezen. Als ik de voorbereiding goed uitgevoerd heb dan zou ik een productie van ongeveer 6 lampjes per dag moeten kunnen halen. Als ik nou de onderdelen in de schuur sta te produceren en Syl lijmt ze binnen in elkaar, dan zou ik de productie moeten kunnen verdubbelen.

Ik ga eerst maar eens kijken hoe ik het productieproces kan verbeteren en nog wat experimenteren voordat ik me verder illusies maak. Voorlopig gewoon lekker hobbyen.

Reageer eens als je durft....