Knutselen en een LAStig vraagje.

Het is weer een tijdje stil geweest op mijn blogje. Te veel dingen aan mijn hoofd die ik niet wil delen en druk met knutselen.

Zo heb ik eindelijk de knikkerbaan van Tobias afgemaakt en een klikokast met houtopslag voor een kennis gemaakt. (Kijk voor foto’s onderaan op RMB Houtidee) Die klikokast heb ik met gekookte lijnzaad olie bewerkt. Het hout wordt dan iets donkerder, maar de nerfstructuur komt prachtig tot leven. Nadeeltje is dat ik het in verband met het weer binnen moest laten drogen, de hele kamer ruikt nu naar de olie.

Op YouTube snuffel ik vaak naar leuke dingen, handige “jigs” en goede ideeën voor mijn “werkplaatsje”. Een van mijn favorieten is Izzy Swan. Die man heeft een heel andere kijk op de manier waarop je met hout om kan gaan. Ook Matthias Wandel is er zo eentje. Die maakt zijn eigen houtbewerkingsmachines.

Ik kom ook veel leuke dingen tegen die je met pallet hout kan maken, alleen die pallets zijn vaak zo moeilijk te slopen. Daar hebben ze iets op gevonden, een zogenaamde palletbreker. Die moet je zelf maken, van staal. Zie het plaatje.

palletbreker-lassenNou heb ik zelf geen lasapparaat en kan bovendien niet lassen ook. Dat is LAStig! Dus… ik ben op zoek naar iemand die wel een lasapparaat heeft en ook nog weet hoe je zo’n ding moet gebruiken. Heb jij zo iemand in je kenniskring? Zou je dan eens een balletje op kunnen gooien of hij/zij zo’n palletbreker voor me wil maken en wat dat dan moet kosten.

 

Pallets kom ik genoeg tegen. Ik laat ze altijd liggen omdat ik er eigenlijk niks mee kan. Ik denk wel altijd: “zonde van dat hout, ik zou daar leuke dingen mee kunnen doen…”. Als ik zo’n palletbreker heb dan kan ik mijn hout voorraad gratis aanvullen en nog meer leuke spullen maken. Wie helpt me?

 

Reageer eens als je durft....