Als een octopus in spagaat

Tja, spannende tijden. Niet alleen om de onderhandelingen bij de baas, maar intussen ben ik aangeboden bij het UWV. Niet voor een uitkering, maar als Functioneel Beheerder. De eerste selectie heb ik overleefd en ik mag volgende week op gesprek. Nog dit jaar willen ze dan besluiten welke kandidaat wordt aangenomen. Stel nu dat ze me bij het UWV willen hebben… Dan liggen de kaarten opeens weer heel anders. Nog meer opties en keuzes. De situatie wordt dan nog verwarredder dan dat hij al was.

De opties op een rij:

  • Ik blijf gewoon in dienst (zonder opdracht)
  • Ik krijg ontslag (zonder opdracht)
  • Ik blijf in dienst (met opdracht)
  • Ik krijg ontslag (met opdracht)

Die laatste optie lijkt wat raar, maar in theorie is het een optie. Ik zou weg kunnen bij de baas en hij zou me dan direct weer als ZZP’er kunnen inhuren. Daar zitten dan wel weer een aantal haken en ogen aan. Die zitten trouwens aan elke optie. Elke situatie geeft weer zijn eigen vervolg keuzes, problemen en opties, vooral met betrekking tot onze privé situatie.

Door al die ontwikkelingen zal ik af moeten wachten welke keuze er bij het UWV wordt gemaakt en welke keuzes de baas maakt. Na elke ontwikkeling de opties opnieuw bekijken en afwegen. Ik heb het er maar druk mee in mijn hoofd. Ik heb continu “wat-als” gedachten. Ik wordt er een beetje moe van…

Reageer eens als je durft....