Triade en Opa gaat weer naar school

Ik bedenk me net  dat ik op de site nog helemaal niets over mijn (nieuwe) werkgever Triade heb gemeld. Dat komt natuurlijk ook omdat ik een hele tijd niets geblogd heb. Ik was de blog-lust even kwijt. Maar nu is het er weer.

Triade dus… Een zorginstelling in Flevoland. “Een zorginstelling? ” hoor ik mensen fluisteren. “Maar Ruud was toch van de ICT en de houtbewerking?” Dat klopt! Ik heb een echte keiharde carrièreswitch gemaakt. In de IT kwam ik niet echt meer aan de bak en ik had het er niet meer zo naar mijn zin. Werken met mensen met een bewerking kwam op mijn pad en ik moet zeggen dat ik het een openbaring vind. Had ik veel eerder moeten gaan doen.

Een ander nieuwtje… Opa gaat ook weer naar school. Bij de nieuwe baan hoort een MBO4 opleiding tot Medewerker Maatschappelijke Zorg. Elke dinsdag dus weer naar school. Ik volg mijn opleiding op het Landstede College in Harderwijk. Ik ben tot nu toe één keer met de bus gegaan. Daar zat ik als 56 jarige in een bus die verder afgeladen was met mbo-ertjes. Ik voelde me wel een beetje opgelaten.

De studie verloopt voorspoedig en ik vind het erg leuk. Dit komt met name omdat ik in een groep zit met allemaal lotgenoten. Ik ben niet eens de oudste in de groep. De opleiding wordt gegeven volgens het principe van de Care Academy Veluwe, google dat maar eens. Het belangrijkste principe daarbij is dat je eigenlijk zelf je hele studie bepaalt. Je weet waar je straks op geëxamineerd wordt en je maakt zelf een plan hoe je die kennis vergaart. Veel kun je aantonen/leren op je eigen werkvloer. Voor Nederlands en rekenen heb ik al ontheffing gekregen, die lessen hoef ik dus niet meer te volgen. In december hoop ik ook de ontheffing voor Engels te krijgen. Ik heb me voorgenomen om de studie binnen een jaar af te ronden. Of dat gaat lukken…?

 

 

 

Reageer eens als je durft....