Zaagsel in mijn kop

De afgelopen dagen heerlijk bezig geweest in de schuur. Een serie nachtkastjes gemaakt en een tv kastje voor Annelies. De foto van het tv kastje heb ik nog niet op de RMB Houtidee pagina geplaatst, dan zou de verrassing er af zijn natuurlijk. Ik ben er zeer tevreden over en Sylvia zit te vissen of ik niet een dressoir in die stijl kan maken. Tja… dat kan wel, maar hout is niet gratis, dus eerst even sparen.

Intussen ben ik bezig met een nieuw houten lampjes experiment. Met mijn bovenfrees ben ik houten cirkels aan het fabriceren. Het is de bedoeling dat ik die dan aan de buitenkant ga beplakken met ultra dunne strookjes steigerhout. Die ultra dunne strookjes worden een uitdaging om op de zaagtafel te maken. Ze moeten ongeveer 1 millimeter dik worden zodat ze buigzaam zijn en het licht er straks doorheen kan schijnen. Zodra ze klaar zijn zal ik foto’s op het blog zetten.

Mijn favoriete machine is op dit moment mijn bovenfrees. Die heb ik voor slechts €44 op de kop getikt. Ik ben er van alles mee aan het proberen. Ik heb er planken mee vlak gefreesd, diverse soorten houtverbindingen mee gemaakt, de houten ringen voor de lampjes mee gemaakt en nog veel meer. Ik ben ook bezig er allerlei hulpstukken bij te maken. Een erg leuk speeltje! Alleen wat maakt dat ding een stof en zaagsel! Na een middagje frezen zit ik volledig onder het stof en zaagsel, ondanks mijn cyclone-afzuiger. Ook in mijn oren en in mijn neus. Nu weet ik eindelijk hoe dat zaagsel in mijn hoofd komt!

Ik kan niet wachten tot morgen om weer verder te gaan met mijn lampjes… en dan een zelfbouw zaagtafel en een tafel voor de frees en een mal voor het zagen van takken en… nog veeeeeeel meer.

Reageer eens als je durft....